NL-CROKINOLE

Nieuws

Gescreven door: Sander Brugman

Dit jaar waren de Roaring Twenties (Sander Brugman en Joert Edink) de geduchte tegenstander om tegen te winnen. Die moesten de felbegeerde titel gaan verdedigen.

De kwart finales

De tweede favoriet van het NK (de Crooks - Vincent Croes en Steven Meerman) waren gebrand hun titel uit 2019 terug te pakken. Beide teams kwamen elkaar tegen in de kwartfinale. Het was serieus spannend. Haast iedereen moest en zou deze pot zien. Het kon echt alle kanten op gaan. In game 3, een creatief schot van Sander was één van de hoogtepunten uit deze pot. Met een Zigzag combi tegen twee schijven van de tegenpartij, deze eruit halen en vervolgens ook in de 20 komen met de schietschijf. Joert had een zeer geconcentreerde blik terwijl Steven en Vincent goede zaken deden om de titelverdedigers het echt moeilijk te maken.

De finale

Het scheelde niet veel om de volgende ronde te halen. Maar de Roaring Twenties gingen door. En via een gemakkelijke halve finale richting de eindstreep van het toernooi. Tegen de "Totenham Hotspurs" uit Alphen a/d Rijn was het na 4 potjes spelen bijna klaar en een 8-0 stand voor de Roaring Twenties. de Totenham Hotspurs behaalde in pot nummer 5 wel twee punten. En de eindstand kwam op 10-2 uit. De titel met succes kunnen verdedigen en we zijn reuze trots op het behaalde resultaat.

Meer over het NK Crokinole op Facebook

Bekijk hier de finale

Alle lof en dankbaarheid aan alle deelnemers die mee hebben gedaan. Maar vooral de NCB bond voor de fantastische organisatie. Dank jullie wel.

Sander Brugman

Alle NL-Crokinole nieuws berichten zijn te vinden in ons archief.

NK crokinole dubbels kampioenschap 2022

Hoi! goeiedag. Afgelopen zaterdag 5 november was een feest! 32 teams van over heel Nederland deden mee aan het 3e NK Crokinole dubbelspel.

De laatste nieuwtjes

Crokinole nieuws

Review: Tracey Crokinole Board
Ik heb onlangs mijn eigen Tracey Tour Crokinole Board uit Canada binnen, en natuurlijk ben ik enthousiast om mijn ervaring met jullie te delen. Als een gepassioneerde Crokinole liefhebber, was ik erg benieuwd naar dit product.
Crokinole op Koningsdag 2023
Vandaag een speciale editie van Crokinole op deze mooie Koningsdag 2023. Een geslaagde promotie voor het leukste spel op aarde.
Review: Muzzies Melvern Toernooi Bord
Ik heb thuis een Crokinole bord dat gemaakt is in Canada. Het land waar de uitvinder was geboren. Het is door Muzzies Crokinole gefabriceerd. Een op zich wel dure investering. Maar je krijgt echt veel waar voor je geld.
MISSIE

NL-Crokinole is gemaakt om de crokinole-scene in Nederland een boost tegeven. Het is onze hoop dat meer mensen inzien dat Crokinole eigelijk veel leuker is dan sjoelen. Als je iets wil weten, delen of organiseren wat met Crokinole te maken heeft, laat het ons weten via nl-crokinole@gmail.com.

Joert & Sander

Beheerders van NL-Crokinole