NL-CROKINOLE

Nieuws

Review: Muzzies Melvern Toernooi Bord

Ik heb thuis een Crokinole bord dat gemaakt is in Canada. Het land waar de uitvinder was geboren. Het is door Muzzies Crokinole gefabriceerd. Een op zich wel dure investering. Maar je krijgt echt veel waar voor je geld.

Review door: Sander Brugman

Het is handgemaakt van esdoornhout (78 cm in diameter). Heel duurzaam. De fabrikant zorgt voor een mooi speeloppervlak met een prachtige uitstraling. De getrokken lijnen zijn met precisie getekend. en de schroeven in het midden in de kleine cirkel omwikkeld met rubber. Let wel op dat het bord genoeg aandacht krijgt met onderhoud. Zoals stabiele kamertemperatuur, hout conditioner aanbrengen en het gebruik van eventueel glijpoeder om het bord af te vegen, na een mooie sessie Crokinole spelen. Want het blijft wel hout. Dus voorzichtigheid is geboden.

Een bord waar je mee kan groeien

Op dit bord heb ik geleerd hoe je rustig en tactisch moet spelen om een groter speler te worden. Samen met collega Joert hebben we de Nederlandse wisselbeker van het NK Crokinole in 2021 en 2022 gewonnen op het dubbelspel in Utrecht. En in 2022 op het Belgisch kampioenschap een tweede prijs behaald. En dan te bedenken dat ik eind 2018 met deze uitdaging ben begonnen.


Het spel heeft alle charmé om binnen een korte tijd veel te leren over het spel + het bord. En ook over jezelf. Je eigen stijl ontwikkelen (als individu of team) en uitblinken op een klein of groot toernooi. Of natuurlijk gewoon thuis.

Bekijk de Muzzies Melvern op muzzies.ca

De unboxing

Een dynamisch bordspel voor jong en oud, met een verrassend spelelement. Elke speler wil zoveel mogelijk 20 punten scoren in het middelpunt. En schijven van de tegenstander van het bord spelen. Het vergt tijd, energie, durf en passie om te leren.

“Je gaat het pas zien,
als je het doorhebt.”
Sander Brugman

Alle NL-Crokinole nieuws berichten zijn te vinden in ons archief.

De laatste nieuwtjes

Crokinole nieuws

Review: Tracey Crokinole Board
Ik heb onlangs mijn eigen Tracey Tour Crokinole Board uit Canada binnen, en natuurlijk ben ik enthousiast om mijn ervaring met jullie te delen. Als een gepassioneerde Crokinole liefhebber, was ik erg benieuwd naar dit product.
Crokinole op Koningsdag 2023
Vandaag een speciale editie van Crokinole op deze mooie Koningsdag 2023. Een geslaagde promotie voor het leukste spel op aarde.
Review: Muzzies Melvern Toernooi Bord
Ik heb thuis een Crokinole bord dat gemaakt is in Canada. Het land waar de uitvinder was geboren. Het is door Muzzies Crokinole gefabriceerd. Een op zich wel dure investering. Maar je krijgt echt veel waar voor je geld.
MISSIE

NL-Crokinole is gemaakt om de crokinole-scene in Nederland een boost tegeven. Het is onze hoop dat meer mensen inzien dat Crokinole eigelijk veel leuker is dan sjoelen. Als je iets wil weten, delen of organiseren wat met Crokinole te maken heeft, laat het ons weten via nl-crokinole@gmail.com.

Joert & Sander

Beheerders van NL-Crokinole